iPhone-ët e ardhshëm mund të jenë të papërshkueshëm nga uji

iPhone-ët e ardhshëm mund të jenë të papërshkueshëm nga uji

Ekziston një dallim i madh midis një telefoni të qëndrueshëm ndaj ujit dhe i papërshkueshëm nga uji. E para është ajo ku një pajisje mund t’i rezistojë hyrjes së ujit, ndërkohë që kjo e fundit sugjeron se është plotësisht imun ndaj çdo lloj hyrjeje të ujit.

Shumica e telefonave këto ditë janë të qëndrueshme ndaj ujit, por një patentë e zbuluar kohët e fundit ka lënë të kuptohet se Apple mund të dëshirojë të dërgoj gjërat një hap më tej.

Sipas patentës, duket se Apple ka luajtur me idenë e bërjes së më shumë komponentëve dhe porteve të iPhone të qëndrueshëm ndaj ujit dhe potencialisht madje edhe të papërshkueshëm nga uji.

Për shembull, patenta përshkruan se si disa porte, të tilla si portat Lightning, portet USB-C ose portet e tjera në telefon mund të kenë një lidhje të mbyllur vakum që do ta bëjë më të vështirë që uji të hyjë brenda dhe kështu të dëmtojë komponentët e brendshëm.

Apple bën të ditur në dosjen e tyre se përderisa telefonët bëhen gjithnjë e më të domosdoshëm dhe thelbësor në jetën tonë të përditshme, ata po gjejnë rrugën e tyre në mjedise më të ashpra, që do të thotë se ata mund të kenë nevojë për mbrojtje edhe më të madhe se kurrë.

Kjo tingëllon si një ide interesante, edhe pse për fat të keq duke qenë se është një patentë, nuk ka asnjë të dhënë nëse Apple ndonjëherë planifikon ta bëjë atë një realitet.

Në këtë moment, iPhone XS dhe XS Max shfaqin një vlerësim IP68. Kjo do të thotë se është rezistent ndaj pluhurit dhe rërës dhe gjithashtu mund të përballojë zhytjet nënujore të thellësive deri në 1.5 metra, për 30 minuta.  /Telegrafi/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *