Lajm i keq për ata që e pëlqejnë shumë djathin, çfarë thonë shkencëtarët

Lajm i keq për ata që e pëlqejnë shumë djathin, çfarë thonë shkencëtarët

Djathi përmban një substancë kimike që ndodhet edhe në drogat adiktive, kanë zbuluar shkencëtarët.

Ekipi që qëndron prapa këtij studimi ka shpjeguar po ashtu se pse disa ushqime shkaktojnë në një farë mënyre varësi më shumë se të tjerat.

Duke përdorur skemat e Universitetit Yale për Shkallën e Varësisë, të dizajnuara për të matur varësinë e një individi ndaj ushqimeve, dhe është zbuluar se djathi e ka aftësinë të shkaktojë varësi për shkak se përmban kazeinë apo proteina qumështore.

Autorët e studimit kanë gjetur se ushqimet e përpunuara, lidheshin me sjellje varësie , pasi që ushqimet e yndyrshme janë më së vështiri të mënjanueshme kur filloni t’i konsumoni.

/Observer/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *