Mos u hakmerrni me askënd, do ta bëjë vetë jeta për ju!

Mos u hakmerrni me askënd, do ta bëjë vetë jeta për ju!

Energjia negative e një personi ndot mjedisin dhe ata rreth tij. Ai i zvogëlon të gjithë në nivelin e tij dhe kjo nuk është e mirë për askënd. Një nga dhuratat më të mëdha që mund t’i japim është të mësojmë të injorojmë. Për t’i shmangur dhe larguar.

Hesht. Ndërsa të tjerët presin të na shohin duke bërtitur.

Hesht. Ndërsa përpiqet të provokojë reagime.

Hesht. Të mos besojmë kontrollin e emocioneve tona në duart e tij.

Nganjëherë heshtja mund të jetë jashtëzakonisht e fuqishme. Ajo ka aftësinë për të neutralizuar peshën e ligësisë së lirë me të cilën duan të na shtypin. Siç ndodh në situata të tjera dhe për emocione të tjera, e keqja kur nuk gjen reciprocitet, largohet. Ka shumë beteja që kjo jetë intensive dhe e tërbuar na detyron të luftojmë çdo ditë. Ka shumë pengesa për të kapërcyer ndërsa përpiqemi të mbajmë ekuilibrin në drejtimin tonë të shpejtë.

Pse lufton me luftërat e padobishme? Pse duhet të reagosh ndaj kritikave që synojnë të prishin dhe të mos ndërtojnë? Pse të hakmerresh për një padrejtësi nëse ata që na kanë humbur tashmë janë dënuar?

Është e vërtetë. Shumë zhgënjime ndryshojnë. Sigurisht ato na bëjnë më dyshues, më pak të disponueshëm për t’u hapur me njerëzit. Më të kujdesshëm. Sigurisht që ndodh që të grumbullohen emocionet që i bëjnë hapat tanë gjithnjë e më të rëndë dhe të vetmuar. Sigurisht që jetojmë në vetmi në një turmë të vetmuar.

Pra, këtu është e nevojshme të liroheni. Lëre zemërimin të shkoj me rrëmujën. Kush është krejtësisht ndryshe nga ne. Shko përtej gënjeshtrave të ndërtuara me mjeshtëri. Përtej asaj që nuk i përket syve tanë dhe zemrës sonë.

Mbajtja e distancës, edhe nëse vetëm emocionalisht, shmang betejat e padobishme. Gënjeshtai do të mbetet i tillë, agresiv dhe që do të vazhdojë të na sulmojë. Ata do të vazhdojnë të gjykojnë secilën prej veprimeve tona, çdo fjalë të shkruar ose të folur. Ata do të vazhdojnë të presin për çdo gabim të mundshëm për ta përdorur atë kundër nesh.

Nëse mësojmë të mos hakmerremi, këta njerëz nuk na ngjajnë. Le të mendojmë për kohën, për jetën. Përse ta kujtoni atë përsëri. Askush nuk largohet nga kjo jetë pa paguar për veprimet e tyre.

Mbajeni mend gjithmonë. /lexo.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *