Prezantohet logoja zyrtare e “Eurovision 2019” – Ylli me trekëndëshat e ndriçuar

Prezantohet logoja zyrtare e “Eurovision 2019” – Ylli me trekëndëshat e ndriçuar

EBU dhe transmetuesi izraelit KAN kanë prezantuar së fundmi logon zyrtare të edicionit të 64-të të “Eurovision Song Contest”.

Logoja përfshin tre trekëndëshat të cilët kur bashkohen, shkëlqejnë së bashku për të krijuar një yll të artë.

Ajo shoqëron slloganin “Dare to Dream (Guxo të ëndërrosh)”, e cila u zbulua në tetor të vitit të kaluar në Tel Aviv nga Mbikëqyrësi Ekzekutiv i Konkursit të Këngës në Eurovision, Jon Ola Sand.

KAN ka zbuluar më shumë detaje rreth temës krijuese për konkursin e këtij viti:

“Trekëndëshi, një prej formave më të vjetra në botë, është një simbol gurësh themelor që gjendet universalisht në art, muzikë, kozmologji dhe natyrë, që përfaqëson lidhjen dhe kreativitetin. Ndërsa trekëndëshat bashkohen dhe kombinohen, ato bëhen një entitet i ri i vetëm që reflekton qiellin e pafund yjor, si yjet e së ardhmes vijnë së bashku në Tel Aviv për Eurovision Song Contest 2019”.

 Logoja zyrtare e “Eurovision 2019” (Foto: Eurovision.Ttv)

Vija e etiketës “Guxo të ëndërrosh” simbolizon përfshirjen, diversitetin dhe unitetin, i cili përfaqëson vlerat thelbësore të Kontestit të Këngës në “Eurovision”.

Logoja e këtij viti merr frymëzim nga dizajni i skenës së Florian Wieder, koncepti i të cilit përdor forma dhe struktura trekëndore.

Slogani dhe logoja janë krijuar nga dy agjencitë kryesore të Izraelit, “Awesome Tel Aviv”, i cili krijoi konceptin kreativ “Guxo të ëndërrosh”, dhe Studio “Adam Feinberg (ST / AF)”, që krijoi logon.

Çdo vit, transmetuesi pritës i konkursit të këngës në “Eurosizion” krijon një parullë dhe dizajne që plotësojnë veprat e artit për logon zyrtare të ngjarjes, kjo përfshin një simbol vizual, një slogan temash dhe elemente të tjera vizuale që përforcojnë mesazhin e ngjarjes.

Trekëndëshi gjashtëkëndësh – logoja zyrtare e “Eurovision 2019” (Foto: Eurovision.tv)

Herën e parë që një slogan u prezantua zyrtarisht ishte në vitin 2002, kur ERR i transmetuesve nikoqirë të Estonisë zgjodhi “një përrallë moderne” si sloganin dhe temën e konkursit në Talin. Një listë e plotë e sloganeve që nga viti 2002 është në faqen zyrtare të internetit eurovision.tv.

Logoja do të përshtatet në mënyrë kreative dhe do të përdoret në mënyra të ndryshme në vazhdën e konkursit të Këngës “Eurovision 2019”, duke përfshirë shfaqjen në të gjithë qytetin e Tel Avivit në maj.

Jon Ola Sand, Mbikqyrësi Ekzekutiv i “Eurovision 2019”, tha: “Ne jemi të kënaqur me logon që shoqëron sloganin e KAN për ‘Eurovision 2019’, e cila në mënyrë të përkryer plotëson skenën fantastike këndore të krijuar nga Florian Wieder. Tema kreative për konkursin e këtij viti frymëzon 42 konkurrentët që vijnë së bashku në Tel Aviv në maj, pasi ata ëndërrojnë të bëhen yjet e së ardhmes”.

Nikoqir i “Eurovision 2019” është shteti i Izraelit

Konkursi i 64-të organizohet nga Bashkimi Europian i Radiodifuzionit (EBU) dhe KAN, dhe do të zhvillohet në Qendrën “Expo” të Tel Avivit më datat 14,16 dhe 18 maj.

Kosova ende nuk ka të drejtë marrje pjesë në këtë festival, gjersa Shqipëria këtë vit prezantohet nga artistja Jonida Maliqi me këngën “Ktheju Tokës”. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *