Katër veprime në 10 minuta që do t’ju zgjasin jetën

Katër veprime në 10 minuta që do t’ju zgjasin jetën

Disa nga këshillat më të mira të jetëgjatësisë janë ato më të lehtat. Më poshtë zbuloni veprimet e shkurtra që do t’ju zgjasin jetën:

-Nëse ju tashmë shijoni një filxhan kafe (ose dy), ju jeni në rrugën e duhur. Një studim i botuar i Mjekësisë së Brendshme zbuloi se konsumimi i kafesë çdo ditë mund të zgjasë jetën. “Konsumi i kafeinës shoqërohet gjithashtu me një rrezik të reduktuar të diabetit”, shton Tik Pau, mjek i lidhur me Qendrën Mjekësore të Gwinnett.

-Meditimi: Nëse nuk keni adoptuar ende një praktikë të meditimit, është koha për të filluar – edhe nëse është vetëm për pesë deri në dhjetë minuta të ditës suaj. “Meditimi është i rëndësishëm për lehtësimin e stresit dhe është i njohur për të rritur gjatësinë e telomereve, shënuesve të qelizave për jetëgjatësi”, shpjegon Kien Vuu, MD, radiologë onkologë nga Los Angeles.

-Uji: Hidratimi është një nga komponentët më të rëndësishëm të jetesës së shëndetshme. “Rritja e hidratimit përmirëson qarkullimin e gjakut, duk i dhënë shtysë rrjedhjes së lëndëve ushqyese dhe heqjes së produkteve të mbetura që nuk i nevojiten trupit tonë”, shpjegon Dr. Cavallo. “Kjo lejon që zemra, mëlçia dhe veshkat të funksionojnë me më pak stres.

-Lani duart: Kjo mund të jetë gjëja më e thjeshtë që mund të bëni për të jetuar më gjatë, kryesisht sepse ndihmon në mbrojtjen nga sëmundja. “Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) rekomandojnë larje të rregullt të duarve, veçanërisht përpara dhe pas aktiviteteve të caktuara, si një nga mënyrat më të mira për të hequr mikrobet, për të mos u sëmurë dhe për të parandaluar përhapjen e mikrobeve te të tjerët. /lexo.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *