Baza e jetës është respekti!

Baza e jetës është respekti!

Baza e jetës nuk është dashuria, por respekti, sepse ka dashuri vetëm aty ku ka respekt. Askush nuk do pa respekt. Të duash pa respekt nuk është dashuri. Është mungesë respekti. Është një abuzim, është interes. Kjo është e gjitha, përveç asaj që dëshironi.

Asgjë e rëndësishme nuk ndodh në jetën e secilit, pa respekt, veçanërisht për veten. Lejimi i mungesës së respektit do të thotë të mos duash veten. Do të thotë ta bëjmë jetën tonë, atë që të tjerët na lejojnë të jemi.

Nuk ka liri ku nuk ka respekt. Askush nuk do pa qenë i lirë. Nëse nuk ka liri, dashuria është një përpjekje për t’u shfaqur në mes të gjitha pengesave për shprehjen e saj të lirë. Të duash pa qenë i lirë është një utopi. Nuk ekziston. Është një iluzion që na ushqen në mungesë të dashurisë së vërtetë.

Nëse jeni në një punë që nuk ju pëlqen, ku bën gjithçka i mërzitur dhe vetëm për paratë në fund të muajit, jeni duke mos respektuar veten dhe duke shkaktuar dhimbje dhe frustrim. Prandaj, nuk ka dashuri për ju ose për atë që ju bëni. Nëse jeni në një marrëdhënie ku nuk ka respekt, ose lejoni tjetrin të mos ju respektojë, e vërteta është se nuk ka dashuri. Prandaj, mungesa e respektit është prova e mungesës së dashurisë.

Mungesa e respektit burgos atë që është viktima e tij. Nëse nuk mund të dalësh, një mungesë e tillë respekti do të kushtëzojë gjithë jetën tuaj, sepse nuk mund të jeni të lirë të jeni vetja. Përsëri, pa respekt, nuk ka as liri, as dashuri për veten. Pa respekt, ekziston vetëm viktimizimi.

Pa respekt, ekziston vetëm mbijetesa. Pa respekt, ka shumë mungesë. Pa respekt ka gënjeshtër, përpjekje kontrolli, frikë nga ndryshimi, pakënaqësi, mungesë gëzimi dhe buzëqeshjeje, shkruan bota.al, transmeton Klan Kosova. Sepse që të ketë dashuri në jetën tuaj, ju duhet të respektoni veten mbi të gjitha, të respektoni jetën tuaj dhe të jeni mirënjohës, sepse vetëm nëpërmjet mirënjohjes ju e respektoni jetën tuaj më shumë se atë të të tjerëve. Respekti është baza e gjithçkaje në jetë.

Jo respekti i fituar nëpërmjet frikës. Vetëm respekti i dhënë për të mbërritur tek dashuria. Vetëm ky dhe asgjë më shumë. Prandaj, jini të respektueshëm dhe mos jini të pasjellshëm. Bëhuni personi më i respektuar për veten tuaj dhe do të jeni të lirë përgjithmonë.

/Klan Kosova/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *