Testi që tregon nëse merrni vendime me zemër apo me mendje

Testi që tregon nëse merrni vendime me zemër apo me mendje

Daniel Goleman, një psikolog i njohur amerikan, arriti në përfundimin se njerëzit me një koeficient të lartë emocional (EQ) janë më të suksesshëm se njerëzit me një koefiçent të lartë inteligjence.

Është EQ që përmirëson cilësinë e jetës dhe e bën një person që të përshtatet më lehtë me realitetin.

Bright Side krijoi një test të thjeshtë që përbëhet nga 10 pyetje. Le të gjejmë EQ-në tuaj!

Viviana në këtë foto duket:

1-E ofenduar

2-E emocionuar dhe mirënjohëse

Driss duket:

1 – Konfuz
2 – I surprizuar

Amanda duket:

1-Përçmuese

2-E surprizuar dhe e trembur

Miku juaj është i bezdisshëm dhe ironic ndaj jush. Reagimi juaj:

Një shofer i autobusit ishte i pasjellshëm dhe ju ofendoi. Reagimi juaj:

Ju jeni në një shëtitje me fëmijët dhe njëri prej tyre fillon të qajë sepse askush nuk dëshiron të luajë me të. Reagimi juaj:

Kolegu juaj është i veshur në mënyrë të pahijshme. Reagimi juaj:

Burri vjen në shtëpi shumë vonë, dhe jeni marrë vetëm me fëmijët gjatë gjithë ditës. Acarimi juaj sa vjen dhe po rritet. Çfarë ndodh më pas?

Nëse përgjigjet tuaja janë më së shumti nën # 1: duhet të mësoni veten për të kuptuar ndjenjat e të tjerëve. Ju merrni gjithmonë nën kontroll emocionet tuaja dhe nuk reagoni tepër. Mësohuni që të mos i kontrolloni emocionet, por t’i shprehni ato. Do e shihni se do jeni më të suksesshëm dhe jeta juaj do të jetë më e lumtur.

Sipas hulumtimit shkencor të Travis Bradberry, 90% e njerëzve të suksesshëm kanë një nivel të lartë EQ.

Nëse shumica e përgjigjeve tuaja janë nën # 2: niveli juaj EQ është mjaft i lartë. Është koha juaj për të pushtuar botën pasi keni çdo mundësi për ta bërë këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *