Vetitë shëndetësore të piperit të kuq

Vetitë shëndetësore të piperit të kuq

Piperi i kuq është një produkt shumë i përdorur në kuzhinat tona, pasi që është i pasur me shumë vitamina dhe iu jep shije të gjitha ushqimeve.

Por cilat janë përfitimet nga ky produkt aq i përdorur?

Piperi i kuq është jashtëzakonisht i dobishëm për hemorragjinë nga hundët ose lëndimeve të tjera, të cilat shoqërohen me hemorragji locale, transmeton Klan Kosova.

Mënyra se si mund të mbroheni në rastet e hemorragjive, është duke vendosur piper të kuq në vendin e gjakosur dhe hemorragjia do të ndalojë në mënyrë të menjëhershme, nëse shqetësoheni se do të keni djegie të forta, siç ndodh me alkoolin, duhet të jeni të sigurtë se nuk do të ndieni aspak dhimbje, por vetëm shërim të shpejtë e të sigurtë.

Përveç ndalimit të gjakderdhjes,piperi redukton ndjeshëm rrezikun e atakut në zemër dhe parandalon shumë sëmundje të tjera kardiovaskulare, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të arterosklerozës, e cila më vonë do të çonte në infarkt në moshë të avancuar./ekonomiaonline/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *