Çfarë (s)duhet të hamë në mëngjes me stomakun bosh

Çfarë (s)duhet të hamë në mëngjes me stomakun bosh

Kos, nje filxhan çaj apo leng portokalli, keto duket se janë ushqimet kryesore të vaktit të mëngjesit, por, faktikisht një pjesë e mirë e tyre mund ta dëmtojnnë stomakun bosh në mëngjes.

Listë të ushqimeve që nuk duhen dhe atyre të domosdoshme për t’u konsumuar në mëngjes.

1-Karamelet.. Ngrënia e tyre në mëngjes rrit ndjeshëm nivelin e sheqerit në sasi të bollshme. Më kalimin e kohës kjo do të shkaktojë diabetin.

2-Kosi dhe nënproduktet e tjera të qumështit..Nëse hani kos kur e keni totalisht stomakun bosh atëherë acidi hidroklorik I formuar në stomak, do të vrasi bakteret laktike. Kështu që përdorimi I nënëprodukteve të qumështit në mëngjes ka pak benefite për trupin tuaj.

3-Dardha.. Fibrat përbërëse të dardhas mund të dëmtojnë membranën mukotike të stomakut nëse jemi ende pa ushqim.

4-Domatet- Bëjnë pjesë te ushqimet e ndaluara në mëngjes pasi kanë një nivel të lartë të acidit tanik I cili rrit ndjeshëm nivelin e aciditetit të stomakut. Kjo gjendje mund të shkaktojë dhe ulcër gastrike.

5- Kastraveci dhe perimet e tjera të gjelbërta..Perimet e gjelbërta janë të pasura me amino acide. Konsumimi I tyre me në stomak bosh do të shkaktonte djegje në zemer, dhembje të muskujve abdominal.

6-Bananet…Nëse konsumamoni banana ende pa ngrën gjë, athëherë do të rritet menjëherë niveli I magnesit duke shkaktuar probleme me zemrën.

6-Lëngu i portokallit ..Agrumet përmbajnë aciditet të lartë. Kështu që konsumimi I tyre në orët e para të mëngjesit rrit ndjeshëm rrezikun ndaj ulcerës gastrike.
Cfarë duhet të hamë ??

1-Dirthërat- Ndimojnë në eleminim e toksikeve dhe normalizojnë mikroflorën në stomak.

2-Tabletat e grurit Dy tablet të tilla ndimojnë në rritjen e vitaminës E dhe fitojmë 10% e acidit folic që I duhet patjetër djetës tonë ditore.

3- vezët-Sipas studimeve ngrënia e vezës në mëngjes ndimon në eleminimin e disa kalorive të panevojshme gjatë ditës.

4-Buka me fara lini dhe pa maja-Karbohidratet në bukë janë të domosdoshme për trupin tuaj.Koha më e mirë për ta përdorur është mëngjesi I herët.

5-Arrat- Arrat e ngrëna në mëngjes normalizojnë nivelin e pehashit në stomak.

6-Mjalti- Mjalti ndimon në zgjimin e trupit tuaj në mëngjes, rrit energjin, ndimon në aktivizimin normal të trurit. Si dhe rrit hormonin e serotonit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *