Dy pasaportat më të fuqishme në botë

Dy pasaportat më të fuqishme në botë

Ka qenë një garë me dy kuaj këtë vit për të zgjedhur pasaportën më të fuqishme në botë, me të dy pretendentët kryesorë në Azi.

Tani, ndërsa hyjmë në tremujorin e fundit të vitit 2019, Japonia dhe Singapori kanë mbajtur pozicionin e tyre si pasaportat më miqësore të udhëtimit në botë.

Kjo është pamja e ‘Indeksit të Pasaportave Henley’, i cili mat periodikisht mundësinë e hyrjes së secilit prej vendit.

Pasaportat e Singaporit dhe Japonisë kanë kryesuar renditjen falë të dy dokumenteve që ofrojnë qasje në 190 vende secila.

Koreja e Jugut është ngjitur me Finlandën dhe Gjermaninë në vendin e dytë, me qytetarë të të tri vendeve në gjendje të hyjnë në 188 juridiksione në të gjithë botën pa vizë paraprake.

Finlanda ka përfituar nga ndryshimet e fundit në politikën e vizave shumë kufizuese të Pakistanit. Pakistani tani ofron një ETA (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit) për qytetarët e 50 vendeve, përfshirë Finlandën, Japoninë, Spanjën, Maltën, Zvicrën dhe Emiratet e Bashkuara Arabe – por jo, veçanërisht, Shtetet e Bashkuara ose Mbretëria e Bashkuar./ CNN

Henley & Partners ka nxjerrë raportin tremujor për pasaportat më të fuqishme në botë.

Qytetarët e Hungarisë, Islandës, Sllovenisë dhe Letonisë gëzojnë qasje pa viza në 180 destinacione.

Qytetarët e Australisë kanë qasje pa viza në 181 destinacione, të njëjtin numër të disponueshëm për qytetarët e Lituanisë dhe Sllovakisë.

Zelandë e re/Qytetarët e Kivi mund të udhëtojnë në 182 vende me lehtësi.

Qytetarët e Republikës Çeke dhe Maltës gëzojnë qasje në 183 destinacione udhëtimi.

Kanadaja ndan vendin e gjashtë në Indeksin e Pasaportave Henley me Belgjikën, Greqinë, Irlandën, Norvegjinë, Zvicrën, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA, duke ofruar viza dhe hyrje të vizave në mbërritjen në 184 destinacione.

Mbajtësit e pasaportave nga Portugalia, Austri dhe Holanda i gjejnë dyert e hapura për ta në 185 juridiksione.

Mbajtësit e pasaportave suedeze kanë qasje pa viza në 186 vende, duke e fituar atë vendin e katërt në Indeksin e Pasaportave, përkrah Francës dhe Spanjës.

E treta e përbashkët në listë, me qasje në 187 destinacione, janë Danimarka, Italia dhe Luksemburgu

Gjermania u ofron qytetarëve të saj qasje pa viza/vizë pas mbërritjes në 188 vende, ashtu si edhe Finlanda dhe Koreja e Jugut.

Japonia dhe Singapori kanë mbajtur në vendin e parë për vitin 2019. Me këtë dokument të vogël, 190 juridiksione do të mirëpresin mbajtësin e tij për të kaluar kufijtë e tyre.

/Gazeta Observer/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *