Në Suedi do të paguhet me një microchip poshtë lëkurës!

Në Suedi do të paguhet me një microchip poshtë lëkurës!

Një microchip vetëm disa milimetra i gjatë po përhapet gjithmonë e më shumë në Suedi; ai vendoset poshtë lëkurës dhe përdoret për të zëvendësuar paratë kesh dhe kartat e kreditit.

Në kryeqytetin e vendit, Stokholm, pranohen vetëm karta krediti në 80% të dyqaneve, e madje kjo vlen edhe për taksitë e kioskat ambulante. Suedezët preferojnë shumë përdorimin e një aplikacioni që i lejon t’i kryejnë pagesat përmes telefonit. Edhe bamirësia ka evoluar dhe sot bëhet vetëm me pagesë digjitale.

E në një vend të tillë, ka nisur të eksperimentohet deri tani me sukses, zëvendësimi I kartave të kreditit dhe microchip-in e vendosur në lëkurë, i cili do t’ua lehtësonte akoma edhe më shumë punën atyre që preferojnë të mos lodhen duke numëruar paratë!

/Koha/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *