Letër, Dostojevski!

Letër, Dostojevski!

Dostojevski i shkroi të dashurës së tij, Marias, ku i thoshte:

“Në rrugën ku jeton ti, jetojnë nëntë gra më të bukura se ti, shtatë tjera më të larta se ti dhe nëntë më të shkurtra se ti. Është edhe një tjetër që më dashuron më shumë se sa ti.

Në punë një grua më buzëqesh gjithmonë, një tjetër më nxit të bisedoj me të, ndërsa kamarierja më ëmbëlson çajin me mjaltë në vend të sheqerit. E megjithatë, unë të dua vetëm ty.”

-Teksa dergjej në shtrat, Dostojevski i pëshpëriti në vesh: “Nuk të kam tradhëtuar as edhe me mendime.”

Ditë të mbarë!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *