Vetëm me një pyetje të thjeshtë mund të kuptoni nëse dikush po ju mashtron!

Vetëm me një pyetje të thjeshtë mund të kuptoni nëse dikush po ju mashtron!

Është zhgënjyese të dyshosh se dikush po të gënjen në fytyrë, por për fat të mirë, mund të zbuloni në disa sekonda me një pyetje të thjeshtë nëse personi që keni përballë po ju gënjen ose jo. Ka një teknikë për të identifikuar sesa të ndershëm janë personat me të cilën po bashkëbisedoni:

Arti i teknikës!

Dr Jack Shafer, një ish-analist i sjelljes së FBI-së, shpjegon se metoda konsiston në bërjen e një pyetje që ju tashmë e dini përgjigjen, për temën. Duhet të jetë një deklaratë e rreme në mënyrë që, nëse personi pajtohet me ju, ju e dini se gënjen dhe nëse personi nuk pajtohet, ju mund të verifikoni se ata janë të ndershëm.

Mundohuni të mos e përdorni shumë këtë mekanizëm pasi njerëzit mund të fillojnë ta vënë re dhe mund të bini ju në grackën e tyre. Një herë në disa kohë kjo teknikë mund të funksionojë, kur ndjeni se diçka nuk po shkon siç duhet në bisedë.

 

 

 

 

/classlifestyle/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *