Poezi nga Ismail Kadare!

Poezi nga Ismail Kadare!

Të lexosh poezitë e tij, është nder për shpirtin! Ku vargje të thurura,me aq kujdes të ngrohin shpirtin! Lexoni më poshtë, një nga poezitë e tij:

 

I lodhur ndonjëherë kam thënë: shuhu pra,
Në qoftë se nuk të duan, të bjerë natë e pafund.
Të verbtit sytë tuaj kështu do t’jenë
Në terrin absolut pa shqetësim kurrkund.
Po prapë diçka më shtynte të ngrihem si somnambul,
Si murgu shkretimtar që shkaprat verbtaz mbledh,
Dhe sipër zjarrit prapë të hedh gjymtyrët akull,
Dhe copërat një nga një të shpirtit tim të hedh.

 

/G.A/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *