As nuk e kishit imagjinuar ndikimin e aromës së mollës dhe kastravecit në psikologjinë tuaj!

As nuk e kishit imagjinuar ndikimin e aromës së mollës dhe kastravecit në psikologjinë tuaj!

Konsumimi i mollëve jeshile dhe kastravecave i bën shumë mirë shëndetit, por e keni menduar si ndikon aroma e tyre në psikologjinë tuaj? Me siguri, jo! Nuhatja e tyre mund të minimizojë dukshëm ndjesinë e klaustrofobisë (fobisë nga vendet e mbyllura).

Studimet kanë treguar se nuhatja e mollëve jeshile dhe kastravecave mund të ndryshojë perceptimin e hapësirës, duke bërë që vendet t’ju duken më të mëdhenj nga sa janë në të vërtetë. Kështu që nëse vuani nga klaustrofobia ose nëse thjesht nuk ju pëlqen ndjesia që ju japin vendet e vogla dhe të mbyllura, nuhasni një mollë jeshile, sepse do t’ju ndihmojë shumë.

Nga ana tjetër, aroma e barbekjusë ka efektin e kundërt në psikologjinë tuaj, duke bërë që vendet/dhomat të duken më të vogla nga sa janë.

 

/classlifestyle/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *