Nuk do jesh, dhe do jesh! – G.A

Nuk do jesh, dhe do jesh! – G.A

Në rrugën me pluhur tek një qoshk,
nuk do të shoh ty më, kurrësesi,
as edhe tek terrori, atje në morg,
as atje s’do jesh, për çudi!

Unë nuk do të shoh as tek rrokaqielli,
ky fqinjët thashethemet sa zhvillojnë,
dhe as tek liqeni kur të perëndojë dielli,
as edhe bilbilat kur të jehojnë.

Nuk do të shoh as edhe tek bibloteka,
e as tek kafeana në lagjen më poshtë,
s’kam për të kujtuar as edhe kur kitara,
me një këngë të vjetër do më trazojë.

E di në gjësende, nuk të gjej ty shpirt,
dhe sa do fort të të kem kërkuar,
dua të dukem e fortë, të jetë një përgënjeshtrim,
por me gjithë mend, në mua ke për të jetuar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *