Disa nga fobitë më të çuditshme që keni dëgjuar…

Disa nga fobitë më të çuditshme që keni dëgjuar…

Fobitë janë frikëra irracionale, të cilat na shkaktojnë një gjendje jo të mirë emocionale gjatë përballjes me to.

  1. Venustrafobia– Fobia ndaj njerëzve të bukur. Kjo fobi gjendet e shpërndarë njësoj si tek meshkujt edhe tek femrat. Këta njerëz kanë frikë nga çdo njeri që ata mendojnë se është i/e bukur.
  2. Automatonofobia – Fobia ndaj manekinëve, apo statujave të ngjashme me njeriun
  3. Spectrofobia – Fobia për tu parë në pasqyrë.
  4. Antrofobia – Fobia ndaj luleve.
  5. Ablutofobia – Fobia për t’u larë. Këta njerëz kanë një frikë ekstreme për tu futur në dush dhe për t’u larë. Kjo fobi bën që at atë izolohen.
  6. Gelotofobia– Frika e bullizmit, talljes apo përqeshjes nga të tjerët.
  7. Domatofobia – Kjo është një nga fobitë më të rralla në botë, këta njerëz kanë frikë shtëpitë, dhe nuk rrinë dot në një shtëpi. Në fakt këta njerëz as nuk i afrohen dot shtëpive, etj,.

/dosja.al/

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *