Disa nga ligjet më të çuditshme në botë!

Disa nga ligjet më të çuditshme në botë!

Ekzistojnë shumë rregulla dhe ligje që duhet të ndjekim. Por disa vende të botës kanë ligje aq të çuditshme, sa që është e vështirë të besosh se ato janë reale apo edhe të nevojshme.

1. Në Milano, Itali, qytetarët  e kanë të dnaluar ligjërisht të vrenjten në publik – përveç nëse ata janë në një funeral ose vizitojnë dikë në spital.

2. Në Singapor ndalohet me ligj të përtypysh çamçakëz. Në fakt, asnjë çamçakëz nuk blihet ose shitet atje.
Illegalshtë e paligjshme të përtyp çamçakëz në Singapor. Ligji thuhet se është në fuqi për të mbajtur të pastërta hapësirat publike.

3. Në Meksikë, është e paligjshme që biciklistët të heqin këmbët nga pedalet ndërsa hipin pasi kjo mund të bëjë që ata të humbin kontrollin e biçikletës.

4. Në Zvicër, është kundër ligjit pastrimi i një tualeti pas orës 10:00 të natës në një ndërtesë apartamentesh.

5. Në Gjeorgji ndalohet ligjërisht që një pulë të kalojë rrugën!

6. Një lajm tjetër lidhur me pulat, ekziston një ligj në Zelandën e Re që thotë se nuk mund të fluturosh me një gjel në një tullumbace me ajër të nxehtë.

7. Në Baltimore, Maryland, është e paligjshme të sjellësh një luan në kinema.

8. Është e paligjshme të drejtosh një makinë të ndyrë/papastër në Rusi.

9. Sipas një ligji në Skoci, duhet të lejoni dikë në shtëpinë tuaj nëse troket në derën tuaj dhe duhet të përdorë banjën.

10. Në Oshawa, Ontario, është kundër ligjit të ngjitësh në pemë.

/Përkthyer nga bonzo.info/
              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *