Kanella më efekive kundër dhimbjeve se sa Ibuprofeni

Kanella më efekive kundër dhimbjeve se sa Ibuprofeni

Disponueshmëria e informacionit ka bërë të mundur që njerëzit të edukohen rreth temave të ndryshme shumë më shpejtë dhe shumë më lehtë

Tani që informacioni për shëndetin dhe të ushqyerit publikohet në televizion dhe radio, në dyqane ushqimore dhe në internet, njerëzit kanë mundësinë të jenë më të informua. Ju tani keni qasje në opinione të ndryshme.

Një debat që nuk ka  ndonjë dëshmi të jetë zgjidhur ndonjëherë është nëse barnat ose alternativat natyrore janë më të mira.

Njëra del të jetë e sigurt ndërsa është klinikisht e pa vërtetuar, mirëpo pse të rrezikojmë me barëra të cilat kanë efekte anësore nëse alternativat natyrore janë më të sigurta por edhe aq efektive.

Hulumtimi i ri tregon se pluhuri i kanellës është efektiv në reduktimin e simptomave të dhimbjes nga periodat (dysmenorrhea primare).

Botuar në Journal of Clinical and Diagnostic Research dhe titulluar “Efekti krahasues i kanellës dhe Ibuprofen për trajtimin e dysmenorrhea primare”, studiuesit iranianë vlerësuan efektin e 420 mg kanellës (Cinnamomum zeylanicum) dhe 400 mg ibuprofen, në tri grupe prej 38 femrash.

Si intensiteti dhe kohëzgjatja e dhimbjes u monitoruan në të gjitha grupet, me rezultatet e raportuara si më poshtë:

“Rezultati i kohëzgjatjes së dhimbjes mesatare dhe dhimbjes me Ibuprofen dhe Kanellë ishin më pak se grupi i parë. Nga 4 orë pas pirjes, nuk kishte dallime statistikisht të rëndësishme midis kanellës dhe grupit të ibuprofenit. Nga tetë orë pas ndërhyrjes, shkalla e dhimbjes mesatare në grupin e kanellës ishte dukshëm më e ulët se sa grupi i dytë.”

Ndryshe nga ibuprofen, përdorimi i kanellës për dhimbje nuk vjen me asnjë rrezik kardiotoksik. Përkundrazi, është e njohur ulë  presionin e  gjakut dhe sasinë e sheqerit në gjak, të cilat mundësojnë mbrojtje kundër sëmundjeve kardiovaskulare. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *