Gjermania me rregullore lidhur me karantinën dhe testimin

Gjermania me rregullore lidhur me karantinën dhe testimin

Rregullorja e re hyri në fuqi në Gjermani të dielën, megjithëse disa zona kishin futur tashmë sistemin.

Rregullat u vendosën nga qeveria federale, por secili shtet po i zbaton ato. Kjo është arsyeja pse mund të ketë variacione rajonale në të 16 shtetet, shkruan The Local.

Çfarë duhet të dini para se të hyni në Gjermani?

Nëse keni qëndruar brenda një zone jo-gjermane të rrezikut brenda 10 ditëve të fundit para hyrjes në Gjermani, duhet të regjistroheni në internet para hyrjes duke plotësuar informacionin në këtë ueb: ëëë.einreiseanmeldung.de.

Pasi të keni dhënë të gjithë informacionin e nevojshëm, do të merrni një skedar PDF si konfirmim. Transportuesi juaj do të kontrollojë nëse mund të paraqisni një konfirmim para se të mund të udhëtoni.

Nëse, në raste të jashtëzakonshme, nuk është e mundur të bëni një hyrje dixhitale, duhet të plotësoni një deklaratë zëvendësimi në letër.

Po në lidhje me karantinën dhe testimin?

Më parë, ju është dashur të bëni karantinë për 14 ditë kur mbërritja në Gjermani formon një zonë rreziku. Sidoqoftë ju keni qenë në gjendje të merrni një test gjatë mbërritjes, dhe do të liroheni nga karantina nëse testi do të kthehej negativ. Nëse do të ishte pozitive, ju do të vazhdonit karantinën me urdhër të zyrtarëve shëndetësorë, përcjell tutje albinfo.ch.

Tani, rregullat e reja të përgjithshme për karantinën janë:

Një qëndrim në një ‘zonë rreziku’ do të thotë që ju të keni qëndruar në zonën përkatëse në çdo moment brenda 10 ditëve para hyrjes në Gjermani

Pas mbërritjes në destinacionin tuaj në Gjermani, duhet të vet-izoloheni në shtëpi për 10 ditë (kjo është e detyrueshme)

Ju gjithashtu duhet të raportoni mbërritjen tuaj në Gjermani menjëherë tek autoriteti shëndetësor përgjegjës (Gesundheitsamt)

Nëse nuk zbatohen arsye të tjera përjashtimi (të tilla si nëse jeni një punëtor thelbësor) ju mund të liroheni nga detyrimi për të bërë karantinë në shtëpi – jo më herët se pesë ditë pas hyrjes në Gjermani – nëse siguroni prova të një rezultati negativ të testit.

Edhe nëse testi është negativ, disa shtete mund të urdhërojnë ose urgjentisht ju rekomandojnë që të përsërisni testin pas pesë deri në shtatë ditësh për shkak të periudhës potencialisht të gjatë të inkubacionit të virusit

Testi është falas për njerëzit që hyjnë në vend nga zonat e rrezikut brenda 10 ditëve pas hyrjes, deri më 1 Dhjetor, thotë qeveria.

Ju mund të gjeni se ku mund të bëni një test afër shtëpisë tuaj duke telefonuar në 116 117 ose në internet në ëëë.116117.de. Nëse dëshironi të testoheni nga mjeku juaj i familjes, duhet të telefononi dhe të pyesni nëse po bëjnë testet paraprakisht.

Është e rëndësishme të theksohet se duhet të qëndroni në karantinë derisa të jetë në dispozicion rezultati i testit, përcjell tutje albinfo.ch.

Cilat janë përjashtimet?

Mund të ketë disa përjashtime nga rregulli i karantinës, por kontrolloni me shtetin ku po udhëtoni.

Këtu janë disa përjashtime të përgjithshme (megjithëse ato mund të ndryshojnë nga shteti në shtet):

Kushdo që mund të sigurojë një certifikatë mjekësore të azhurnuar që konfirmon se nuk ka koronavirus

Punëtorët thelbësorë (të tillë si mjekët, infermierët, personeli mjekësor mbështetës dhe personeli i kujdesit 24 orë)

Njerëzit qëndrimi i të cilëve është për shkak të trajtimit urgjent mjekësor

Rregullorja gjithashtu nuk zbatohet për njerëzit që udhëtojnë përmes Gjermanisë për të arritur në një destinacion tjetër.

Sidoqoftë, nëse keni simptoma të koronavirusit nga ju kërkohet t’i raportoni ato menjëherë. Për ndonjë përjashtim, ju ende duhet të njoftoni autoritetin shëndetësor për mbërritjen tuaj në Gjermani.

Mos harroni se gjatë bllokimit, hotelet dhe akomodimet e tjera brenda natës në Gjermani nuk janë të hapura për turistët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *