OEE: Tërmetet vijnë si pasojë e mbushjes dhe zbrazjes së pakontrolluar të liqeneve

OEE: Tërmetet vijnë si pasojë e mbushjes dhe zbrazjes së pakontrolluar të liqeneve

Nëpërmjet një njoftimi të Odës Ekonomike për Energjetikë (OEE) thuhet se tërmetet vinë si pasojë e mbushjes dhe zbrazjes së pakontrolluar të liqeneve.

Ata rikujtojnë se e njëjta ka ndodhur gjatë vitit 1963 kur ka pasur shumë reshje të shiut dhe më pas ka ndodhur tërmeti i madh, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Sot në orën 4:54, tërmeti në Mavrovë me 5.5 ballë është pasojë e liqenit të zbrazur që një rendi mbushet dhe kjo ngarkon pllakën tokësore”, thonë nga OEE.

Ata po ashtu bëjnë thirrje që të merren parasysh mendimet e Odës Ekonomike për Energjetikë.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2815663018756948&id=2137363179920272

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *