Nuk ka qen endacakë: 7 gjëra interesante që nuk i keni ditur për Holandën

Nuk ka qen endacakë: 7 gjëra interesante që nuk i keni ditur për Holandën

Portali Brightside ka postuar 7 gjëra që mbase nuk i keni ditur për këtë vend, kështu që le të fillojmë!

Kur e lexojmë këtë, menjëherë mendojmë se sa mirë do të ishte që miqtë tanë me katër këmbë të gëzonin këtë status në çdo vend. Në fakt, kafshët, dhe veçanërisht qentë, janë shumë të mbrojtur në Holandë, kështu që edhe për shkak të abuzimit ju mund të përfundoni pas grilave.

Shtëpi në kufi

Meqenëse Holanda nuk është e madhe dhe është e mbushur me njerëz, vëmendja i kushtohet fjalë për fjalë çdo pëllëmbë hapësire. Pra, në një pjesë në kufirin me Belgjikën, kufiri ndan fjalë për fjalë disa ndërtesa – në gjysmë, kështu që praktikisht mund të mburresh për të jetuar në dy shtete në të njëjtën kohë.

Mund të tingëllojë e çuditshme, por holandezët shpesh mbajnë portrete dhe foto të të dashurve të tyre në banjë.

Rehati në radhë të parë

Megjithëse ne shpesh i shoqërojmë Holandën dhe Amsterdamin me festa të egra dhe të çmendura, është shumë e rëndësishme këtu deri në pushime. Për shembull, shumë kafene dhe supermarkete në Holandë janë të hapura vetëm deri në orën 18:00.

Ushqim i shpejtë pak më ndryshe

Ndërsa hot-dog, hamburgerët dhe produkte të ngjashme shkojnë më shumë nëpër botë, në Holandë ato nuk janë askund aq të njohura sa patatet, të cilat bëhen në 100 mënyra. Një nga kombinimet e preferuara të holandezëve janë patatet me qepë, e cila shkon gati si e çmendur dhe mund të gjendet në shumë restorante të ushqimit të shpejtë.

Perde praktikisht nuk ekzistojnë

Kur e gjeni veten në Holandë, mos u bëni kurioz dhe mos shikoni njerëzit në dhomën e ndenjes ose dhomën e gjumit. Tradita për të mos vendosur perde në dritare daton që nga Mesjeta, kur çdo holandez dëshironte t’i tregonte një fqinji se nuk kishte asgjë për të fshehur.

Arka e Noa-s

E gjithë historia e Holandës bazohet në luftën e vazhdueshme me rritjen e niveleve dhe përmbytjeve, kështu që ata kanë bërë kohë më parë – kërkime. Sidoqoftë, nuk kishte rrezik, një banor i pasur i vendit ndërtoi një kopje të vërtetë të arkës së Noa-s, pranë qytetit Dordrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *