Merkel: Vaksina kundër koronavirusit arrin para festave të fundvitit

Merkel: Vaksina kundër koronavirusit arrin para festave të fundvitit

Ndoshta vaksinat mbërrijnë para Krishtlindjeve dhe ne kemi vendosur që t’i vëmë në disponim të personelit mjekësor dhe shëndetësor, deklaroi kancelarja Angela Merkel në Bundestag.

Kancelarja gjermane ka tha se “vaksina përfaqëson dritën në fund të tunelit” megjithëse jo të gjithë mund të vaksinohen në muajt e dimrit dhe shumë do të duhet të presin, përcjell alsat.

”Rritja eksponenciale e Covid-19 është ndalur, por nuk ende nuk ka një ndryshim të trendit, rritja e ngjitjes vazhdon me ritme të lartë në shumë lande, në vend që ajo të ulet”, shtoi Merkel.

Merkel foli në Bundestag, edhe mbi numrin e viktimave të shënuar ditëve të fundit si pasojë e kompikimeve nga Covid-19.

“Kjo duhet të na shqetësojë. Nëse do të presim që terapitë intensive të mbushen plot, do të jetë tepër vonë”, shtoi ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *