ShMP “JahJa Kemal”,  përfaqësoi Maqedoninë e Veriut në Sfidën Ndërkombëtare të Matematikës në Singapor

ShMP “JahJa Kemal”, përfaqësoi Maqedoninë e Veriut në Sfidën Ndërkombëtare të Matematikës në Singapor

SINGAPORE INTERNATIONAL MATHEMATICS CHALLENGE
(SIMC), The place of young intellectuals
Konkursi Ndërkombëtar i Matematikës SIMC është bashkë-
organizuar nga High School of Mathematics & Science (NUS High School),
së bashku me Ministrinë e Arsimit të Republikës së Singaporit.
Ngjarja bashkon matematikanët premtues nga e gjithë bota të cilët i
vendosin aftësitë e tyre kundër njëri-tjetrit në një garë rigoroze ku ata
shfaqin kreativitetin dhe aftësitë e tyre për zgjidhjen e problemeve përmes
sfidës së modelimit matematikor.
SIMC – Sfida Ndërkombëtare e Matematikës në Singapor u zhvillua
nga 13 deri më 20 nëntor 2020. ShMP “JahJa Kemal”, me 3 nxënës si ekip
përfaqësuan Republikën e Maqedonisë Veriore në platformën
ndërkombëtare të 64 shkollave nga e gjithë bota.
Falënderime të veçanta për nxënësit tanë, Filip Milisov, Arian
Berisha, Svetozar Milloshevski dhe mentorët e tyre që na përfaqësuan dhe
na bënë krenarë për pjesëmarrjen e suksesshme.
https://www.nushigh.edu.sg/…/singapore…/about-simc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *