Ekipi “Ebionics” i Maqedonisë së Veriut: Fitues global i konkursit botëror “Sfida e të Rinjve” Gjenerata pa Kufij 2019/2020

Gjenerata Globale e Sfidës së të Rinjve Pa Kufij 2019/2020

Në New York, UNICEF së bashku me partnerët shpallën tetë fituesit e sfidës
globale të të rinjve Gjenerata pa Kufij 2019/2020. Midis tyre, në kategorinë e fituesve të përgjithshëm nën moshën 18 vjeç, fituesi ishte ekipi eBionics me zgjidhjen VenusArm (Venus Hand) – dora bionike e shtypur në 3D e krijuar për njerëzit me aftësi të kufizuara në ekstremitetin e sipërm.
Në konkurencë me 180 ekipe nga 36 vende në kategorinë nën 18 vjeç,ekipi i
Republikës së Maqedonisë së Veriut “Ebionics” është një fitues global i konkursit botëror të këtij viti të quajtur “Sfida e të Rinjve”. Ekipi fitoi me idenë “VenusArm”, dmth një dorë bionike e shtypur me një printer 3D, dhe e destinuar për njerëzit me mungesë të parakrahut.
Ekipi eBionics, i cili bëri krahun bionik, përbëhet nga Orhan Bagashov
(përgjegjës për dizajnin), Teo Kitanovski (për programim), Boris Noceski (për menaxhimin e rrjeteve sociale) dhe Anamarija Ilieva (për krijimin e faqes në internet), të gjithë nxënës në ShMP “Jahja Kemal” në Shkup, dhe punuan nën mentorimin e prof. dr.Ivan Chorbev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *