Sipas të dhënave të Eurostat. Bullgaria është shteti më i varfër në BE

Sipas të dhënave të Eurostat. Bullgaria është shteti më i varfër në BE

Sipas të dhënave të fundit të Eurostat. Bullgaria është shteti më i varfër në Bashkimin Evropian, ndërsa pas saj vijon Kroacia.

Të dhënat e Eurostat tregojnë se nëntë shtete anëtare janë mbi mesataren e BE-së për sa i përket mirëqenies materiale të familjeve.

Personat më të pasur janë Luksemburg, që shënon 35% mbi mesataren e Evropës. Gjermania është e dyta me 22 për qind. Austria, Danimarka, Belgjika, Hollanda, Finlanda, Franca dhe Suedia janë në grupin e vendeve që kanë konsum real prej 9 deri në 18 për qind mbi mesataren e BE-së.

Rumania nuk është në këtë grup, por është shumë përpara Kroacisë, e cila e kishte tejkaluar vendin në vitin 2015.

Atë vit, të dy vendet ishin regjistronin 58 për qind nga mesatarja e BE, ndërsa tani, sipas të dhënave të reja për vitin 2019, Rumania është me 79 për qind nga mesatarja e BE-së, kurse Kroacia është me 66 për qind.

Rumania tani është e barabartë me Poloninë dhe tejkalon Greqinë, e cila shënon 78% nga mesatarja e BE-së për sa i përket konsumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *