Armata para presidentit Pendarovski do të raportojë për gatishmërinë luftarake

Armata para presidentit Pendarovski do të raportojë për gatishmërinë luftarake

Në Shtëpinë e Armatës në Shkup, para presidentit dhe njëherësh komandant suprem i Forcave të armatosura, Stevo Pendarovski sot si detyrim i rregullt vjetor i shefit të Shtatmadhorisë së Armatës, do të realizohet referim i gjendjes me gatishmëri luftarake të Armatës gjatë vitit 2020.

Siç është njoftuar nga Shtabi i Përgjithshëm i Armatës, ministrja e Mbrojtjes Radmilla Sekerinska do të marrë pjesë dhe do të drejtojë konferencën për gatishmërinë luftarake, të parën pas anëtarësimit të plotë në NATO.

– Presidenti i Republikës së Maqedonisë Veriore dhe Komandanti i Suprem i Armatës, Stevo Pendarovski do të informohet nga Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, Gjeneral Lejtnant Vasko Gjurçinovski për situatën, fushën e zbatimit të planeve dhe detyrave të Ushtrisë në vitin 2020, gatishmërinë luftarake të Armatës, theksohet në deklaratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *