Austria do të ndajë një pjesë të vaksinave për Maqedoninë e V. dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor

Austria do të ndajë një pjesë të vaksinave për Maqedoninë e V. dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor

Edhe Austria do të ndajë një pjesë të vaksinave për Maqedoninë dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor. Këtë e ka bërë të ditur ambasadori i Austrisë në vendin Tonë, Georg Voutas, i cili ka thnë se 5 për qind të dozave do t’i ndajnë për vendet e Ballkanit Perëndimor.
“Bashkimi Evropian nuk do të ishte i plotë pa integrimin e Ballkanit Perëndimor. Pikërisht për këtë arsye, Austria, në kuadër të procesit të integrimit, angazhohet maksimalisht për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare sa më shpejt të jetë e mundur në vitin 2021”, tha Voutsas, vendi i të cilit mbështeste kornizën negociuese për bisedimet e pranimit të Maqedonisë në BE.
Më 22 dhjetor, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe në Sofje nënshkroi një letër qëllimesh me ministrin bullgar të Shëndetësisë Kostadin Angellov, pasi Qeveria e Bullgarisë vendosi që nga çdo sasi e vaksinave kundër kovid-19 që arrin në Bullgari, një sasi të caktuar t’ia dhurojë Maqedonisë së Veriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *