Publikohet lista e festave për vitin 2021

Publikohet lista e festave për vitin 2021

Të premten më 1 janar, në ditën pas festimit të vitit të ri do të kemi të vazhduar që gjatë vitit 2021 do të jenë gjithsej pesë fundjava të vazhduara.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale publikoi listën e festave për vitin e ardhshëm.

Për qytetarët e Maqedonisë festat janë në këto data

1 janari (e premte), Viti i ri;
7 janari (e enjte), Krishtlindja;

1 maji (e shtunë), Dita e Punëtorëve;
3 maji (e hënë), Pashkët;
13 maji (e enjte), Fitër Bajrami;
24 maji (e hënë), Dita e Shën Kirilit dhe Metodit;

2 gushti (e hënë), Dita e Republikës’
8 shtatori (e mërkurë), Dita e Pavarësisë;
11 tetori (e hënë), Dita e kryengritjes;

23 tetori (e shtunë), Dita e Luftës Revolucionare Maqedonase;
8 dhjetori (e mërkurë), Dita e Shën Klimentit të Ohrit.

Për shqiptarët po ashtë festë është edhe 22 nëntori (e hënë), Dita e Alfabetit Shqip ndërsa për komunitetin mysliman festë është edhe 20 korriku (e martë), Kurban Bajrami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *