Zaev: Rreth 200 mijë vaksina mund të vinë në janar nga Kina

Zaev: Rreth 200 mijë vaksina mund të vinë në janar nga Kina

Kryeministri Zoran Zaev sonte në intervistë për Sitel beson se këto ditë, Bashkimi Evropian do të sjell vendim ku 5% i vaksinave do të shkojnë për Ballkanin Perëndimor.

Ai thotë se Maqedoni do t’i paguajë vaksinat, por e rëndësishme është që vaksinat të vijnë në sa më parë.

Sipas tij, përveç marrëveshje me Faizer për 800 mijë vaksina, vaksina mund të vijnë edhe nga Kina.

“Ne kemi paralajmërime edhe me Kinën për 200 mijë vaksina. Ata thonë në janar, por ende nuk e dimë. Do të shohim si janë kushtet. Kina ka pesë vaksina qi i ka kaluar fazat dhe tashmë përçohen jashtë Kinës dhe janë të vërtetuara nga OSHB. Për ne është e rëndësishme që sa më shpejt të arrijnë”, tha Zaev./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *