Pasaportat më të fuqishme në botë për vitin 2021

Pasaportat më të fuqishme në botë për vitin 2021

Ditët e shëtitjes në një aeroport, duke shfletuar një pasaportë, pastaj duke kërcyer në një fluturim kudo që të pëlqen, tani për tani, është një kujtim i largët.

Pandemia e COVID-19 ka transformuar peizazhin e udhëtimit, potencialisht për dekadat e ardhshme.

Vendet në të gjithë botën po hyjnë në bllokime të reja, por edhe kur kufizimet ngrihen, ka të ngjarë që vaksinimi i detyrueshëm para udhëtimit ajror së shpejti mund të jetë një domosdoshmëri, transmeton Telegrafi.

Indeksi i Pasaportave Henley, i cili mat periodikisht pasaportat më miqësore në botë për udhëtimet, sapo ka publikuar raportin e tij të fundit – dhe një analizë të asaj që mund të pritet përpara.

Pasaportat më të mira për të mbajtur në 2021 janë:
1. Japonia (191 destinacione)
2. Singapori (190)
3. Koreja e Jugut, Gjermania (189)
4. Italia, Finlanda, Spanja, Luksemburgu (188)
5. Danimarka, Austria (187)
6. Suedia, Franca, Portugalia, Holanda, Irlanda (186)
7. Zvicra, Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Norvegjia, Belgjika, Zelanda e Re (185)
8. Greqia, Malta, Republikë Çeke, Australia (184)
9. Kanada (183)
10. Hungaria (181)

Pasaportat më të këqija për të mbajtur
103. Koreja e Veriut (39 destinacione)
104. Libia, Nepali (38)
105. Territoret palestineze (37)
106. Somalia, Jemeni (33)
107. Pakistani (32)
108. Siria (29)
109. Irak (28)
110. Afganistan (26)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *