Ligji i ri për siguri në Komunikacion në Maqedoni, me risi të reja

Ligji i ri për siguri në Komunikacion në Maqedoni, me risi të reja

Ndryshimet në ligjin për sigurinë në trafik hynë në fuqi. Ato parashikojnë që nuk do të shkruhen më pikë ndëshkimi, por automjeti juaj do të konfiskohet deri në tre muaj.

Nëse automjeti juaj vrumbullon me të madhe, duke lëshuar tym të zi ose policia dyshon se është me defekt – ata do të jenë në gjendje ta marrin menjëherë në vend – deri në tre muaj.

“Një oficer policie mund të përjashtojë një automjet nga trafiku dhe të konfiskojë përkohësisht automjetin derisa të përcaktohet një korrektësi teknike, por jo më shumë se tre ditë pune. “Nëse përcaktohet një mosfunksionim teknik i automjetit, i cili i referohet shkaktimit të shumë zhurmës ose në rast se licenca e trafikut për automjetin ka skaduar për gjashtë muaj ose më shumë, automjeti konfiskohet për një periudhë prej 90 ditësh”, thuhet në ndryshimet e miratuara.

Shoferët pa provë drejtimi ose me një shofer të skaduar do të hiqen menjëherë nga trafiku, si dhe ata që ngasin makinën nën ndikimin e fortë të ilaqet kundër depresionit, të cilët ngasin makinat te lodhur, të dehur. Sipas ligjit, të gjitha shpenzimet në raste të tilla i nënshtrohen shoferit. Në ndryshimet ligjore, një pjesë e gjobave janë ulur deri në 50 euro.

Ndryshimet gjithashtu rrisin periudhën e vlefshmërisë së patentë shoferit për personat më të vjetër se 75 vjet. Tani e tutje, ata do të duhet të vazhdojnë të ngasin makinën për 5 vjet, dhe jo për tre siç ishte më parë. Skuterët elektrikë përfshihen gjithashtu në ligj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *