Aktualisht nuk kemi raste me varianti indian të koronavirusit, tha Filipçe

Aktualisht nuk kemi raste me varianti indian të koronavirusit, tha Filipçe

I pyetur nëse po e ndjekin situatën me mutacionin e koronavirusit në Indi, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe tha se për momentin në vendin tonë është vërtetuar vetëm prania e variantit britanik të Covid-19, transmeton Alsat. Filipçe tha se për aktualisht autoritetet nuk parashohin masa për parandalimin e pranisë së këtij varianti të virusit në vendin tonë.

“Tek ne nuk është detektuar formë tjetër përpos atij britanik. Këtë e tregojnë analizat e fundit që bëhen në disa javë, sekuencioni i genomit që bëhetnë dy laboraoret si dhe analizat. Mbesemi në masat aktale”, tha mes tjerash ministri Filipçe./alsat.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *