Afati për subvencione zgjatet deri në fund të Qershorit

Afati për subvencione zgjatet deri në fund të Qershorit

Ministri i Bujqësisë, Arjanit Hoxha, sot ka bërë të ditur se është vazhduar fati për aplikim për subvencione. Afati së pari ishte deri më 31 maj ndërsa tani është zgjatur deri më 30 qershor, informon Zhurnal.

Arsyeja e shtyerjes së afatit është se fermerët nuk kanë arritur me kohë të aplikojnë përshkak pandemisë.

“Ju informojmë se afati i fundit për aplikim për subvencione, që ishte deri më 31 maj, është zgjatur deri më fund të muajit qershor2021.

Për shkak të situatës së shkaktuar nga pandemia, aplikimi për subvencione këtë vit u zhvillua shumë ngadalë. Në interes të të gjithë fermerëve të cilët deri më tani nuk kanë arritur të paraqesin kërkesat e tyre, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave në bashkëpunim me Agjencinë për Mbështetjen Financiare për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, parashtroi kërkesë deri tek Qeveria e RMV-së për zgjatjen e Afati i fundit. Në seancën e sotme, Qeveria e pranoi kërkesën.

Ju lutemi, shfrytëzojeni afatin e zgjatur dhe aplikoni në mënyrë elektronike në www.ipardpa.gov.mk ose kontaktoniNJësitë Rajonale të MBPEU. Të punësuarit do t’ju ndihmojë të aplikoni”, ka deklaruar ministri Hoxha.//Zhurnal.mk\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *