MASH: Është absurde të kërkohet referendum për dixhitalizimin e arsimit

MASH: Është absurde të kërkohet referendum për dixhitalizimin e arsimit

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) ka reaguar ndaj mbledhjes së nënshkrimeve për të shpallur referendum kundër dixhitalizimit të librave shkollorë.

Nga MASH thonë se është absurde që me referendum të bllokohet avancimi dhe dixhitalizimi i arsimit, duke shtuar se ndryshimet duhet të ndodhin dhe “se nuk duhet të tërhiqemi nga risitë që janë sfida për të gjithë”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“E drejta për të iniciuar një referendum është legjitime, sepse është e garantuar me Kushtetutë. Sidoqoftë, arsyeja pse përdoret kjo e drejtë nuk është e justifikuar, është absurde të bllokosh progresin dhe dixhitalizimin që modernizon arsimin me një referendum. Ndryshimet duhet të ndodhin. Risitë janë një sfidë për të gjithë, por ne nuk duhet të heqim dorë prej tyre, por përkundrazi të vazhdojmë të punojmë së bashku dhe në mënyrë transparente për integrimin e tyre në sistem”.

“Zgjidhja ligjore për materialet mësimore është plotësisht në përputhje me kohën dhe epokën e teknologjisë IT në të cilën jetojnë të rinjtë dhe për shumicën e tyre, përdorimi i një pajisje elektronike për të zotëruar një temë ose temë të veçantë, kërkimi dhe hulumtimi i të dhënave përmes internetit nuk është problem, por një praktikë e zakonshme që ligji do ta bëjë të disponueshëm për të gjithë, përfshirë studentët nga familjet e rrezikuara sociale”, theksojnë nga MASH.

Sipas MASH, kjo zgjidhje ligjore ka më shumë përfitime.

Ndryshe, iniciativa qytetare “Libra dhe mësim duhet të ketë”, sot ka filluar mbledhjen e nënshkrimeve për të shpallur referendum në të gjithë shtetin kundër dixhitalizimit të librave shkollor./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *