Kandaja miraton kombinimin e vaksinave anticovid

Kandaja miraton kombinimin e vaksinave anticovid

Komiteti  i Ekspertëve për Vaksinimin  ka miratuar kombinimin e dy dozave të ndryshme të vaksinës anti-Covid.

Njerëzit që kanë marrë dozën e parë të AstraZeneca mund të marrin dozën e dytë nga e njëjta vaksine ose të një vaksine mRNA si Pfizer-BioNTech ose Moderna.

Kanadezët  që kanë marrë dozën e parë të një vaksine ARN-n ë duhet të marrin të njëjtën dozë, por nëse nuk është në dispozicion, ata mund të marrin dozën e dytë nga një vaksinë mARN. Komiteti i Ekspertëve tha se ka marrë parasysh  rrezikun e mpiksjes së gjakut për shkak të AstraZeneca, transmeton Abc News.

Ata gjithashtu thanë se një kombinim i tillë mund të çojë në ” rritjen e  efekteve anësore afatshkurtra  kryesisht dhimbje koke dhe lodhje. Kombinimi i vaksinave nuk është diçka e re: është aplikuar kundër gripit ose hepatitit A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *