Si na ndihmon teknika e grumbullimit për të qenë sa më produktiv

Si na ndihmon teknika e grumbullimit për të qenë sa më produktiv

Teknika e grumbullimit shpjegohet në një mënyrë të thjeshtë: organizoni aktivitete siç do të organizonit hapësirën fizike. Mendoni për sirtarët në një dhomë, kur bëhen të dobishëm dhe funksional ata?

Teknika e grumbullimit ju lejon të përmirësoni produktivitetin tuaj duke ndarë kohën në lojëra elektronike dhe duke iu kushtuar aktiviteteve të të njëjtit lloj, shkruan Linkedin.

Sipas ndihmëses virtuale Debora Montoli, për t’iu qasur kësaj metode është mirë të fillojmë të mendojmë për javën tonë të punës sikur të ishte një sirtar, transmeton lajmi.net.

Teknika e grumbullimit shpjegohet në një mënyrë të thjeshtë: organizoni aktivitete siç do të organizonit hapësirën fizike. Mendoni për sirtarët në një dhomë, kur bëhen të dobishëm dhe funksional ata?

Nëse mbyllni sytë dhe përpiqeni të mendoni për përmbajtjen e sirtarëve të ndryshëm, do të jetë më e lehtë për të gjetur pozicionin e objekteve nëse ndarjet e ndryshme janë të organizuara për të mbledhur elementë të bashkuar nga një logjikë e përbashkët, karakteristika të ngjashme ose të njëjtat fusha të aplikimit.

Sirtarët ndihmojnë kur gjërat e futura janë të lidhura me një fije të përbashkët. Dhe kjo fije parandalon krijimin e vrimave të zeza. I njëjti arsyetim përdoret për të organizuar aspekte të tilla si koha ose aktivitetet që duhet të bëhen.

Çdo ditë pune është një sirtar që mund të vendosni se si ta mbushni, të paktën pjesërisht. Sa më shumë të jeni në gjendje të futni aktivitete që kanë aspekte të ngjashme, aq më shumë do të shmangni ndryshimet e panevojshme të kontekstit që kërkojnë më shumë energji dhe më shumë kohë sesa është e nevojshme.

Kjo është vlera e shtuar e grupeve: ju mundëson që të mbushni sirtarët / blloqet e axhendës suaj me aktivitete të lidhura me një kriter të përbashkët ose me të njëjtin sens logjik. Në hapësirën e një dite është normale të merresh me disa gjëra, por qëllimi është të organizosh sirtarin-e hënë, sirtarin-e martë, e kështu me radhë, duke u përpjekur të bësh sa më pak kërcime midis një gjëje dhe një tjetre.

Imagjinoni të jeni në autostradë dhe për çdo ndryshim të aktivitetit, duhet të ndaleni në një stendë pagese për të paguar taksën dhe nuk keni një Telepass.

Kjo situatë, nga këndvështrimi i menaxhimit të kohës, do të thotë:

  • Shpenzim në aspektin e energjisë
  • Shpenzim në terma të kohës së nevojshme për t’u përqendruar në aktivitetin e ri që po konsiderohet
  • Shpenzim në terma të kohës teknike për të mbyllur / hapur skedarë ose programe, për të gjetur dokumente, për të ndryshuar perspektivën e punës

Filloni sot, hapni sirtarin dhe mendoni se si mund ta mbushni atë. /Lajmi.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *