Filipçe: Gruaja është në vendin e parë në shoqëri

Filipçe: Gruaja është në vendin e parë në shoqëri

Gruaja është në vendin e parë në shoqëri, e respektojmë të drejtat dhe integritetin e saj – kujdesemi për çdo nënë dhe grua, shkroi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në profilin e tij në Facebook, duke renditur katër hapa të Qeverisë në mënyrë që të përmirësojë shëndetin e grave, si dhe të drejtën e saj për të zgjedhur.

Ai theksoi se me Ligjin e ri për abort janë pezulluar të gjitha pengesat administrative që e kanë anuluar këtë procedurë.

“Fillimi në vitin 2019, terapia biologjike e nivelit më të fundit është vazhdimisht e disponueshme për të gjitha gratë me kancer të gjirit. Shërbimet për këta pacientë përfshijnë mbështetje psikologjike që shërben si një mjet mbështetës në trajtim. Gjatë gjithë pandemisë, kontrollet e mamografisë janë kryer normalisht. Në vitin 2018, tre qendra për referimin e viktimave të dhunës seksuale në Shkup, Kumanovë dhe Tetovë filluan të funksionojnë me mbështetjen e UNDP dhe UNFPA në bashkëpunim me HERA. Përmes tyre, kemi ofruar mbështetje dhe mbrojtje për viktimat e dhunës me bazë gjinore,” shkruan Filipçe në Facebook, përcjell Telegrafi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *