RMV, 10 mijë raste të reja sociale për një vit

RMV, 10 mijë raste të reja sociale për një vit

Pandemia i varfëroi qytetarët e Maqedonisë. Disa që i humbën vendet e tyre të punës u bënë barrë e sistemit social, njofton agjencia e lajmeve INA.
Për një vit, 10 mijë familje të reja në Maqedoni u bënë përfitues të ndihmës sociale. Kriza e koronavirusit ka goditur më të varfërit.

Statistikat tregojnë se vitin e kaluar 32,345 familje ishin përfituese të ndihmës sociale.

Në vitin 2019, ky numër ishte 44% më i ulët. Këta njerëz jetojnë me një maksimum prej 12,000 denarë, nëse është një familje prej 4 anëtarësh me një person me aftësi të kufizuara. Sipas Ministrisë së Punës, shuma për një anëtar përfitues është 4,000 denarë, dhe për secilin pasues rritet.

Përfituesit më të zakonshëm janë familjet me 2 të rritur dhe 2 fëmijë, të cilët mund të marrin ndihmë prej 10,600 denarë nga vendi. /INA/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *