Për t’u arritur imuniteti kolektiv duhet të vaksionhet 80% e popullatës

Për t’u arritur imuniteti kolektiv duhet të vaksionhet 80% e popullatës

Ministri i Shëndetësisë, Venko FIlipçe theksoi se për t’u arritur imuniteti kolektiv duhet të vaksinohet 80% e popullsisë.

“Duhet të arrihet imuniteti kolektiv prej 80%, ndërsa ne jemi larg kësaj dhe për këtë shkak thirrjet dhe fushatat tona edhe përmes ministrisë, Qeverisë, Zyrës së BE-së, përmes UNICEF janë për vaksinim të qytetarëve. Vaksina është e qasshme në pikat vaksinale dhe askush nga qytetarët që do të paraqitet nuk do të mbesë pa vaksinë”, tha Filipçe, njofton flaka.com.mk.
Ministria e Shëndetësisë sot njoftoi se vaksinën e kanë pranuar 27.5% e qytetarëve.

Sipas të dhënave të fundit më së shumti janë vaksinuar qytetarët e Kavadarit, Ohrit dhe Gjevgjelisë, ndërsa më pak ka në Dibër, Tetovë dhe Kërçovë.

Filipçe tha se vaksinat janë efikase dhe të sigurta dhe se e vetmja mënyrë që të mos qëndrojmë të mbyllur është vaksinimi, për shkak se në këtë mënyrë krijohet imuniteti kolektiv.

“Në Maqedoni janë vaksinuar rreth 450 mijë persona, ndërsa të rivaksinuar janë 270.000”, tha Filipçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *