Super Thanks në Youtube

Super Thanks në Youtube

YouTubers tani kanë një mënyrë krejt të re për të fituar para nga përmbajtja e tyre e videos, falë një mjeti të quajtur Super Thanks, të njoftuar të martën nga kompania.

Super Thanks lejon ata që kanë llogari në Youtube, të paguhen direkt nga fansat e tyre për përmbajtjen e regjistruar paraprakisht ose të ngarkuar. Një mjet i njohur për fitim parash për YouTubers që transmetojnë drejtpërdrejt.

Me Super Chat, adhuruesit mund të paguajnë krijuesit e tyre të preferuar drejtpërdrejt gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë, duke lëshuar një bakshish monetar ose një donacion në një nga katër pikat e çmimit midis 2 dollarë dhe 50 dollarë.

Karakteristika e re Super Thanks do të funksionojë në mënyrë të ngjashme. Sidoqoftë, krijuesit nuk do të kenë nevojë të shkojnë drejtpërdrejt në transmetim. Një adhurues mund të heqë një Super Thanks në çdo video të ngarkuar në një kanal, pavarësisht nga mosha e vjetër e videos, për sa kohë që krijuesi është një Partner në YouTube dhe ka të aktivizuar fitimin e parave.

Pas dërgimit të një Super Thanks, shikuesi do të shikojë një GIF të animuar dhe vetëm ata do të shohin për të konfirmuar blerjen e tyre dhe për të theksuar komentin e tyre në video.

Ky është në të vërtetë një lajm i rëndësishëm. Për YouTubers që nuk shkojnë drejtpërdrejt, pjesa e të ardhurave nga reklamat ka qenë nxitësi kryesor i të ardhurave që burojnë direkt nga platforma YouTube. Super Thanks do t’u sigurojë këtyre krijuesve një qarkullim të ri të ardhurash që nuk mbështetet te reklamat. Në vend të kësaj, këto të ardhura do të vijnë nga një mënyrë më e besueshme faktori, nga fansat e tyre.

Super Thanks do të jetë në dispozicion si në pajisjet desktop ashtu edhe në pajisjet mobile. Do të ketë katër pika çmimi që shikuesit të blejnë një Super Thanks: 2 dollarë, 5 dollarë, 10 dollarë dhe 50 dollarë, bazuar në sa ju doni t’i jepni krijuesit.

Nëse tipari Super Thanks tingëllon i njohur për ju, kjo është për shkak se YouTube e ka provuar atë në disa kanale të krijuesve të zgjedhur nën emrin e tij të mëparshëm, “Duartrokitje”.

Sipas YouTube, Super Thanks do të jetë kompania e katërt “Paid Digital Paid”, së bashku me Super Chat-et e lartpërmendura, si dhe Super Stickers dhe anëtarësimet në kanalin e paguar.

Me njoftimin e sotëm, YouTube do të zgjerojë betën e tij Super Thanks për mijëra krijues dhe shikues të monetarizuar në 68 vende. Super Thanks do të vazhdojë të shpërndahet më vonë këtë vit dhe së shpejti do të jetë në dispozicion për të gjithë partnerët e kualifikuar YouTuber./cbc.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *