iPad Mini mund të bëhet një zëvendësim i Notebook

iPad Mini mund të bëhet një zëvendësim i Notebook

Apple iPad Mini jo vetëm që do të rifreskohet vizualisht, por gjithashtu do të marrë një azhurnim të mirë të performancës.

9to5mac duket se ka mësuar detaje të reja në lidhje me iPad Mini. Në kundërshtim me supozimet e mëparshme, iPad Mini 6 nuk do të marrë çipin A14, por çipin e ri A15.

Ky çip është prodhuar në një dizajn 5 nanometër dhe do të përdoret gjithashtu në iPhone 13. Sipas burimeve, Apple po punon tashmë edhe për A15X, një version më i fuqishëm i A15. Kjo do të përdoret për versionet e iPad që do të shfaqen më vonë.

iPad Mini mund të bëhet kështu një zëvendësim i Notebook 

iPad Mini duhet të ketë gjithashtu një portë USB-C, si iPad Pro dhe iPad Air. Kjo duhet ta lejojë atë të përdorë më shumë pajisje shtesë. Duhet të ketë gjithashtu një lidhës smart magnetik, i cili njihet gjithashtu nga iPad Pro dhe Air.

Procesori më i fuqishëm, porti USB-C dhe lidhësi smart për lidhjen e shpejtë të tastierave mund ta kthejnë iPad Mini në një lloj Mini Notebook. Kjo mund të ketë kuptim të përsosur, pasi nuk ka shumë tableta të përdorshëm, kompakte që mund të përdoren për punë të lëvizshme. Apple do të ishte pothuajse i pakonkurrueshëm.

iPad Mini ka kohë që është lënë pas dore nga Apple

Sidoqoftë, kjo bie në kundërshtim me mënyrën sesi Apple e ka pozicionuar iPad Mini deri më tani. Në vend që ta trajtonte atë si një alternativë kompakte, ai ishte pozicionuar më shumë si një iPad i nivelit fillestar. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *