SHBA dërgon 110 milionë doza shtesë në 60 vende

SHBA dërgon 110 milionë doza shtesë në 60 vende

Presidenti amerikan Joe Biden bëri thirrje për të vaksinuar Amerikën dhe për të ndihmuar në vaksinimin e botës kundër COVID-19.

“Vaksinimi i Amerikës dhe ndihma për të vaksinuar botën është mënyra se si do të fitojmë ndaj pandemisë”, tha Biden në një fjalim në Shtëpinë e Bardhë.

Presidenti amerikan më pas përshëndeti vendimin e SHBA-së për dërgimin e 110 milionë dozave shtesë të vaksinës në më shumë se 60 vende, shumica prej tyre përmes iniciativës ndërkombëtare të Covax, një donacion më i madh se të gjitha vendet e tjera së bashku, sipas Shtëpisë së Bardhë./telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *