Dje janë vaksinuar rreth 12.022 qytetarë

Dje janë vaksinuar rreth 12.022 qytetarë

MSH-ja njofton se deri dje janë vaksinuar 733.226 qytetarë. Dozën e parë dje e kanë marrë 4.179, kurse gjithsejt janë vaksinuar 12.022 qytetarë.

Në vendin tonë janë aplikuar 1.280.332 doza të vaksinave kurse janë rivaksinuar 547.105 qytetarë.

Me shifrat e fundit, 53% e popullatës mbi 40 vjec dhe 28% e grupmoshës mbi 18 – 39 vjec ka marrë të paktën një dozë të vaksinës.

“Qytetarët pa termin të caktuar vaksinohen në punktete ekzistuese të vendit. Fëmijtë nga 12 deri 18 vjec vaksinohen me pëlqim të prindit. Vaksinat janë të sigurta dhe efikas dhe paraqesin mënyrën e vetme që të mposhtet pandemia. Vetëm me vaksinimin komplet parandalohet forma e rëndë e sëmundjes dhe zvogëlohen gjasat që infektimet të përfundojnë me fatalitet” – thuhet në një komunikatë nga MSH-ja. /KlanMacedonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *