Kjo është mënyra e duhur për të pastruar celularin tuaj

Kjo është mënyra e duhur për të pastruar celularin tuaj

Ndërsa mikrobet, me realitetin e ri të pandemisë, tani janë në krye të agjendës sonë të përditshme për një vit e gjysmë, me pastërtinë e banjës dhe të kuzhinës që janë prioritet për çdo shtëpi, pastërtia e telefonit celular i shpëton shumë njerëzve.

Pra, është e lehtë të harrosh se telefonat tanë mund të jenë po aq të ndotur sa pjesët e tjera të shtëpisë sonë. Sipas housedigest.com, në fakt, ekziston një studim që tregoi se njerëzit prekin telefonin e tyre më shumë se 2.500 herë në ditë. Edhe nëse jeni një nga përdoruesit “e fortë” të telefonit tuaj, ky numër është afër 5,500.

Pra, cila është mënyra e duhur për të pastruar celularin tuaj?

Për shkak se telefonat tanë janë pjesë të ndjeshme dhe të shtrenjta të teknologjisë, duhet kujdes kur i pastroni ato. Good Housekeeping thotë se duhet të filloni procesin duke fikur telefonin tuaj, duke e shkëputur nga priza (nëse ka) dhe pastaj duke e shkëputur atë.

Asnjëherë nuk duhet të spërkatni një pastrues direkt në ekran, prandaj sigurohuni që të zgjidhni një fshirje me bazë alkooli ose fshirje dezinfektuese . Nëse do të përdorni një llak pastrimi, spërkateni atë në një leckë mikrofibre dhe më pas fshijeni leckën në ekranin tuaj dhe sigurohuni që të mbani lagështinë larg portave të telefonit tuaj, paralajmëron Good Housekeeping, përcjell tv21.

Pasi të keni fshirë gjithçka me leckë, lëreni celularin tuaj të thahet për rreth pesë minuta. Pastaj thajeni lagështirën ose mbeturinat e mbetura me një peshqir letre ose një leckë të pastër dhe të thatë mikrofibre. Mirëmbajtja e Mirë madje sugjeron përsëritjen e këtij procesi çdo dy ditë për rezultate më të mira.

Meqenëse kutitë e telefonit celular janë krijuar për të mbrojtur telefonat tanë, ato zakonisht janë bërë nga plastika e rëndë ose materiale të tjera të qëndrueshme. Që do të thotë se procesi i pastrimit nuk duhet të jetë aq delikat sa vetë telefonat.

Nëse rasti juaj është plastik, housedigest.com rekomandon larjen e tij tërësisht me ujë të ngrohtë me sapun. Megjithatë, nëse nuk keni kohë mund të ndiqni të njëjtën procedurë me telefonin tuaj celular, duke përdorur peceta të lagura. Së fundmi, mos harroni të pastroni kabllon e karikuesit dhe kufjet tuaja gjithashtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *