New Yorku, skulptura e femrës 72 m  bën thirrje për “heshtje”

New Yorku, skulptura e femrës 72 m bën thirrje për “heshtje”

Skulptura gjigante e kokës së gruas prej 72 metrave e vendosur në brigjet e New Jersey, që duket sikur u thotë të “heshtin” fqinjëve – New Yorkut, ka bërë që banorët lokalë të kenë opinione të ndryshme për këtë.

Artisti nga Barcelona, Jaume Plensa, 66-vjeç, këmbëngul që mesazhi nuk i dedikohet banorëve të “zhurmshëm” të New Yorkut, por ka bërë thirrje të heshtin dhe të dëgjojnë zhurmën e ujit të flet me ta.

“Uji, që lëviz, prodhon një tingull të veçante, shumë të veçantë”, tha ai gjatë një interviste dhënë për newyork.com, përcjell Telegrafi.

Koka e bardhë shikon në drejtim të liqenit dhe ndërtesave të larta pranë brigjeve të Newportit. Qëndron pikërisht në drejtim të rrugës Greenëich Village dhe gjendet rreth 6.5 kilometra larg Statujës së Lirisë ndryshe i njohur si “gardiania e qytetit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *