OBSH lidhur me pandeminë: Evropa është rajoni i vetëm me rritje të COVID-19

OBSH lidhur me pandeminë: Evropa është rajoni i vetëm me rritje të COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetit tha se ishte një rritje prej 7% në rastet e reja të koronavirusit në të gjithë Evropën javën e kaluar, rajoni i vetëm në botë ku rastet u rritën.

Në vlerësimin e saj javor të pandemisë të publikuar, agjencia shëndetësore e OKB-së tha se kishte rreth 2.7 milion raste të reja me COVID-19 dhe më shumë se 46,000 vdekje javën e kaluar, të ngjashme me numrat e raportuar javën e kaluar. Britania, Rusia dhe Turqia llogariten për shumicën e rasteve.

Rënia më e madhe në rastet e COVID-19 u pa në Afrikë dhe Paqësorin Perëndimor, ku infeksionet ranë përkatësisht me rreth 18% dhe 16%. Numri i vdekjeve në Afrikë gjithashtu u ul me rreth një të katërtën, pavarësisht mungesës së tmerrshme të vaksinave në kontinent. Rajonet e tjera, përfshirë Amerikën dhe Lindjen e Mesme, raportuan numra të ngjashëm me javën e kaluar, tha OBSH.

Por për të tretën javë rresht, rastet e koronavirusit janë rritur në Evropë, me rreth 1.3 milion raste të reja. Më shumë se gjysma e vendeve në rajon raportuan një rritje të numrit të tyre të COVID-19, tha OBSH.

Javën e kaluar, Rusia ka thyer në mënyrë të përsëritur rekorde të reja ditore për rastet e COVID-19 dhe numri i infeksioneve në Britani të Madhe është rritur në nivele që nuk janë parë që nga mesi i korrikut.

Megjithëse kreu i Shërbimit Shëndetësor Kombëtar të Britanisë i ka kërkuar qeverisë të prezantojë protokolle më të rrepta të COVID-19, duke përfshirë vendosjen e maskave dhe vaksinimin më të shpejtë të fëmijëve.

Në Rusi, zyrtarët kanë luftuar për të vaksinuar popullsinë e saj dhe vetëm rreth 32% e njerëzve janë imunizuar pavarësisht disponueshmërisë së vaksinës së saj Sputnik V. Ka deri tani numrin më të madh të vdekjeve në Evropë, me më shumë se 225,000 vdekje./scan-tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *