Elon Musk flet se kush mund të jetë shpikësi i Bitcoin

Elon Musk flet se kush mund të jetë shpikësi i Bitcoin

Influencuesi i kriptovalutave, Elon Musk mendon se e di se kush qëndron pas emrit Satoshi Nakamoto.

Shefi i Tesla-s dhe ndikuesi i kriptovalutave, Elon Musk, ka komentuar në një podcast se kush mendon se mund të jetë shpikësi i Bitcoin.

Eksperti i kriptovalutave dhe shkencëtari kompjuterik Nick Szabo thuhet se qëndron pas pseudonimit Satoshi Nakamoto, siç i thotë Musk, raporton Business Insider.

“Mund të shikoni evolucionin e ideve përpara se të prezantohej Bitcoin dhe të shihni se kush ka shkruar për ato ide”, tha Musk. Miliarderi i Tesla-s tha se megjithëse ai “qartësisht” nuk e di saktësisht se kush e krijoi Bitcoin, teoritë e Szabo duket se janë themelore për krijimin e kriptomonedhës. Ai kontribuoi në zhvillimin e ideve më shumë se kushdo”, thotë Musk.

Ka shumë mite dhe thashetheme rreth shpikësit të Bitcoin. Prej vitesh mediat, por edhe njerëzit e skenës, janë përpjekur të zbulojnë identitetin e vërtetë të personit që, si “Satoshi Nakamoto”, ka shkruar konceptin e Bitcoin në vitin 2008 në formën e një letre të bardhë. Një burrë me të njëjtin emër që jeton në Kaliforni e ka mohuar gjithmonë të jetë pas tekstit.

Identiteti i vërtetë i Nakamoto mbetet i paqartë edhe sot e kësaj dite. Musk nuk është i pari që dyshon te Szabo. Gazetari i New York Times, Nathaniel Popper deklaroi gjithashtu në vitin 2015 se një numër i konsiderueshëm sipërmarrësish dhe ekspertësh Bitcoin dyshojnë se Szabo është autori i letrës së bardhë. Vetë Szabo e ka mohuar gjithmonë këtë. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *