Shumica e prindërve: Në gjysmëvjetorin e dytë do të dërgojmë fëmijët në shkollë pa maska

Shumica e prindërve: Në gjysmëvjetorin e dytë do të dërgojmë fëmijët në shkollë pa maska

Semestri i dytë të fillojë pa maska, kërkojnë nga nisma “STOP mbajtjes së maskave në shkolla”. Krijuesi i grupit joformal që ka 12 mijë anëtarë, Trajçe Petkovski në një prononcim për Shtypin e Lirë thotë se nuk ka nevojë për protestë dhe se mosmbajtja e maskave do të nënkuptojë sjellje demonstrative që do të duhet ta pranojnë mësimdhënësit dhe drejtorët e shkollave.
Nëse semestri i dytë fillon me orët e pranisë fizike, një numër i madh prindërish pranojnë të mos i lënë fëmijët e tyre të shkojnë në shkollë me maska. Nëse ndodh që fëmijët të kthehen nga shkolla ose të detyrohen të vendosin maska, atëherë do të organizojmë protestë. Mendoj se duhet respektuar qëndrimi ynë, më së shumti sepse nuk shes teori, por nga praktika e di që nuk ka transmetim të koronës mes fëmijëve. Në shkollën time të kërcimit, ku kontakti është vërtet shumë i ngushtë, ndryshe nga shkolla, nuk ka ndodhur që të transmetohet virusi. Nga ana tjetër, cila është logjika e mbajtjes së maskave në klasë dhe heqja e tyre gjatë pushimeve kur fëmijët janë fizikisht më afër njëri-tjetrit, për të mos harruar që fëmijët nga klasat më të ulëta nuk shkojnë në restorante, disko apo lokale. Pra, nuk ka ku të sjellin virus në shkollë, thotë Petkovski.

Ai thotë se kërkesën e tyre e kanë dorëzuar zyrtarisht në Ministrinë e Shëndetësisë dhe në Qeveri, por se ende nuk ka përgjigje nga atje.
Kemi kërkuar nga autoritetet që të ndryshojnë protokollet e ndjekjes së mësimit, por nuk kemi përgjigje për emailet që kemi dërguar si dokumente zyrtare. Unë kam qenë aktivisht i përfshirë në zhvillimin e protokolleve për të gjitha studiot e kërcimit, kemi arritur të zhvillojmë klasa kërcimi pa maska ​​dhe tani dua të luaj rolin e një prindi për të luftuar për të hequr maskat nga shkollat. Shkaku fillestar për pjesëmarrjen time aktive në këto aktivitete është vendimi për të mbajtur maskë edhe në orën e edukimit fizik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *