Eni Lena fiton çmimin Make Up Artistja Më e Mirë nga Nil Galeri Nju Jork

Eni Lena fiton çmimin Make Up Artistja Më e Mirë nga Nil Galeri Nju Jork

Eni Lena e nisi vitin e ri 2022 me një bujë të madhe, duke bërë histori si një grimere tepër e
talentuar që gjeti sukses të madh në Shtetet e Bashkuara. Me 10 janar 2022 ajo fitoi çmimin
“Best Make Up Artist” nga New York Nil Gallery (NYNG) në Sh.B.A. Gjithashtu Eni fitoi
çmimin “Best Make Up Artist” në eventin prestigjioz Nentori Shqiptar, të mbajtur nga
Fondacioni i Bamirësisë Artteam në Nju Jork në Capitale NYC më 26 nëntor 2021 për
projektin “Buzëkuqi i kuq – Tetori nuk mjafton!”.
Ky projekt ishte një nismë solidare me impact socio-kulturor, që në thelb të saj kishte
ndërgjegjësimin për kancerin e gjirit. Finalizimi i kësaj nisme u zhvillua gjatë mbrëmje galeri
në ambjentet e COD, në Kryeministri. Aty u paraqitën portretet e 12 grave të prekura nga kjo
sëmundje ku produkti i kësaj nisme ishte kalerndari me 12 portretet për çdo muaj të vitit.
Secila prej këtyre vajzave dhe zonjave jepnin mesazhin e tyre sensibilizues. Mbrëmja Galeri
me fotot e këtyre portreteve u hap në 15 nëntor 2021 dhe më pas u prezantua sërish edhe në
New York në datën 26 nëntor 2021.
“Jam shumë e lumtur që 12 portretet të përzgjedhura për kalendarin ‘Buzëkuqi i kuq’ dhanë
një mesazh të fortë sensiblizimi dhe vetëbesimi. Tetori nuk mjafton për këtë kauz. Pata
vlerësimin dhe falenderime nga çdo institucion shtetëror apo edhe ato private,ku me
mirënjohje e duartrokitën këtë nisëm time artistike,” tha Eni Lena.
“Eventi që u zhvillua në Nju Jork ishte një nga mbrëmjet që do mbeti gjatë në kujtime. Ishte
pikërisht kjo mbrëmje Galeri që u zhvillua në Tiranë që do më çonte ne dimensione te tjera
profesionale, për të cilën pata ftesë nga autori i “Nëntori i Shqiptarëve NY” Eduart Deda.
Ky projekt “Red Lipstick” u prezantua në NY, ku u përgezova me çmimin si Make Up
Artistja më e mirë e Shqiperisë dhe jashtë saj. Jam shumë e lumtur që vlerat e artit dhe
eksperinca ime vlerësohet përtej kufijve tanë. Kjo mbrëmje në NY bashkoi të gjithë
shqipëtarët e të gjithë trevave nga fusha të ndryshme profesionesh ku vlerësimet ishin për
vlerat e tyre profesionale,” shtoi ajo.
Në dhjetor 2021 dhe janar 2022, Eni Lena fitoi dy nominime të fuqishme: Artistja
gjysmëfinaliste në kategorinë më të mirë të fytyrës së plotë në IBI Awards 2022 në Nju Jork
dhe finaliste në kategorinë e Artistes më të Mirë të Make Up në Galerinë Nil të Nju Jorkut
(NYNG), edicioni i 5-të, ku edhe fitoi çmimin “Best Make Up Artist”. Të dy çmimet janë
shumë të lakmuara me artistë nga 45 vende që hynë në 2022 International Beauty Industry
Awards dhe mbi 1236 aplikime për NYNG, nga të cilat 85 projekte ishin përzgjedhje zyrtare
të programit 2022.
Një tjetër nderim erdhi në dhjetor 2021, ku Eni Lena u nderua me çmimin “Artistja e Vitit”
në Washington DC. Me kërkesë të Senatorit të nderuar Charles E. Schumer, Flamuri
Amerikan u valvit në ndërtesën e Kapitolit të Shteteve të Bashkuara në Uashington DC më 10
dhjetor 2021, “duke nderuar artisten Eni Lena (Eneida Hoxhaj), Artistja e Vitit, për “arritjet e
saj të jashtëzakonshme dhe kontribute të rëndësishme në artet krijuese në Evropë dhe SHBA.
Faleminderit për frymëzimin dhe fuqizimin e grave sipërmarrëse”.
“Ky çmim dhe nderim nga Kongresi American ishte një nga emocionet e ralla. Jam krenare
per këtë çmim ku vlerësimi ishte maksimal duke marrë në duar edhe flamurin American si

shenjë falenderimi. Vazhdoj e motivohem akoma më shumë për Artin tim kur e shoh që jap
kontribut për të gjithë shoqërinë në mbarë botën. Stimujt dhe vlerësimet që marrë deri më sot
pa kufij më bëjnë që ti amplifikoj në maksimum vullnetin dhe deshirën për të vazhduar
rrugëtimin tim artistik dhe profesional,” theksoi Eni Lena.
Lindur dhe rritur në Tiranë, Eni Lena mori famë si një nga grimeret më të kërkuara të
personazheve të famshëm dhe të spektaklit televiziv. Ajo është e njohur për bashkëpunimet e
saj me markat luksoze të modës dhe shfaqjet e famshme televizive si Supermodel of the
World dhe Miss Universe Pageants. Sot, Eni Lena është po aq e famshme, si në fillim të vitit
2000, kur la shenjën e saj në industrinë e bukurisë dhe botën e argëtimit për teknikat e saj të
shkëlqyera të grimit. Gjithashtu anëtare jurie si make up artistia më e mirë, ku ka gjykuar në
16 javë garën për talentet e make up-it tek Beteja e Bukurisë “E Diell,” Top Channel, si dhe
anëtare jurie në Miss Universe Albania and Kosovo ku dha çmimin Miss Best Model 2020.
Kontributet e Eni Lenës në industrinë e bukurisë dhe të modës kanë fituar çmime të shumta të
jashtëzakonshme në Evropë dhe SHBA, duke përfshirë: Artistja e Vitit (2022) në Uashington
DC; Make Up Artistja më e Mirë (2022) nga New York Nil Gallery; Artistja më e mirë e
Make-up-it e vitit 2021 nga NY Elite Magazine, duke zënë kopertinën e revistës qershor
2021; Makeup Artistia më e famshme nga NY Glamour Magazine (qershor 2021); Çmimi
Kombëtar i Arteve nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj; Top Make Up Artist nga
Geraldina Sposa Albanian Fashion Company (maj 2021); Master i Profesionit (tetor 2020);
dhe ekselencë dhe arritje të jashtëzakonshme në industrinë e bukurisë dhe modës në Shqipëri
nga Teatri Metropolitan (Nëntor 2020).- Nga: Artemisa Kastrioti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *